Lyžařský kurz Lipno 2022

Lyžařský kurz Lipno 2022
18. 03. 2022
Naši studenti se zúčastnili lyžařského výcvikového kurzu ve Skiareálu Lipno ...


Naši studenti se zúčastnili lyžařského výcvikového kurzu ve Skiareálu Lipno ve dnech 30. února. – 4. března 2022. Bydleli jsme v Hotelu Jestřábí u Lipenské nádrže a dojížděli jsme asi 25 km na sjezdovky. Ubytování bylo velice příjemné. Bydleli jsme v 4 a 5 lůžkových pokojích s příslušenstvím a balkónem. Stravování bylo zajištěno formou švédských stolů – jak snídaně, tak večeře. Během snídaně si každý mohl připravit obědový balíček dle vlastního výběru. Zde vynikali zejména studenti ze 3.A, kteří bravurně vyráběli párky v rohlíku, zapékali sendviče atd. Praxe z prodeje párků ve škole evidentně přinesla své ovoce.

Během oběda byl otevřen autobus u dolní stanice lanovky, kde byl i obchod, sportovní potřeby, půjčovna lyží, restaurace a kiosek. Kdo nechtěl sjet dolů, obědval na sjezdovkách. Byla zde možnost posezení jak venku, tak uvnitř v restauracích. Zejména posezení venku na terasách na sluníčku připomínalo polední siestu v Alpách.

Co se týče samotného skiareálu, sjezdovky (celkem 14) zde byly většinou modré, pár červených a jedna černá a nebyly moc dlouhé. Měli jsme štěstí na počasí. Sluníčko svítilo každý den. Na druhou stranu zde už nebyl žádný přírodní sníh, a tak jsme jezdili pouze na technickém. Fronty u 4 lanovek byly na pár minut, v poledne dokonce nebyly fronty žádné. Myslím, že se kurz vydařil a všichni byli spokojeni – jak je vidět na fotografiích.

Jana Laitnerová