Praxe na školním statku - získávání, ošetření a zpracování mléka
![Praxe na školním statku - získávání, ošetření a zpracování mléka](/files/clanky/174/_thumbnail/5d2qj2gpe4-microsoftteams-image-13_1170_700_FIT__85_png_1.png?t=1655962929)
29. 10. 2021
Studenti 2.CH si během říjnových blokových praxí zaměřených ...
Studenti 2.CH si během říjnových blokových praxí zaměřených na získávání, ošetření a zpracování mléka prakticky vyzkoušeli přípravu a postup dojení na umělém vemeni - trenažéru ručního dojení a konvového způsobu dojení. Absolvovali odbornou instruktáž ing. Urbanové v nově vybudované rybinové dojírně školního statku Rakovník pro 5 kusů dojnic a poté se zúčastnili ve výrobně zpracování mléka, konkrétně technologie výroby sýrů. Praxe studentů byla zakončena ochutnávkou ošetřeného kozího, kravského mléka a různých druhů čerstvě vyrobených sýrů.