Mistrovství České republiky ve working equitation

Mistrovství České republiky ve working equitation
03. 10. 2024

Studentky naší školy získaly nejcennější juniorské tituly v letošním MČR v jezdecké disciplíně working equitation

Minulý víkend se v Jezdeckém centru Královický Dvůr u Slaného konalo Mistrovství České republiky v jezdecké disciplíně working equitation, které přineslo napínavé souboje a nezapomenutelné okamžiky. Mezi juniory si letos nejlépe vedla mladá jezdkyně Alexandra Typoltová, studentka druhého ročníku oboru Chovatelství na Střední zemědělské škole v Rakovníku. Na Fellském ponym Urwins Jaffa si vybojovala titul juniorské mistryně ČR WEČR pro rok 2024.
Juniorskou vicemistryní se stala Adriana Štolcová, studentka třetího ročníku oboru Agropodnikání, která soutěžila na Cruzado valachovi Nevadovi. Zajímavostí je, že obě dívky pocházejí ze stejné obce, a to ze Hředel u Rakovníka, což ukazuje na silnou jezdeckou tradici v tomto regionu.
Disciplína working equitation, která zahrnuje drezuru, test ovladatelnosti, rychlostní test a v nejvyšší třídě i práce s dobytkem, si získává stále větší popularitu a její mistrovství představuje prestižní událost na české jezdecké scéně. Gratulujeme Alexandře Typoltové a Adrianě Štolcové k jejich úspěchu a těšíme se na jejich další závodní kroky.

FOTO: Kateřina Vojáčková

 

Mistrovství ČR ve working equitation