Studenti 4.CH na praxi ve Francii

Studenti 4.CH na praxi ve Francii
12. 10. 2018
V pondělí 8. října jsme v půl páté ráno vyrazili na dlouhou cestu autem ...


V pondělí 8. října jsme v půl páté ráno vyrazili na dlouhou cestu autem na sever Francie do městečka Sains du Nord společně s paní učitelkou Vlčkovou a panem učitelem Pidrmanem. 

Po příjezdu jsme se ubytovali v malém bytečku s dvěma palandami na farmě, na které jsme měli mít praxi, a Florence, paní učitelka angličtiny na místní střední zemědělské škole Lycée Charles Naveau & CFA Agricole, která nás měla první dny na starost, nás seznámila s chodem školy.

V úterý dopoledne jsme navštívili největší akvárium ve Francii jménem Nausicaa a odpoledne muzeum zasvěcené druhé světové válce. Také jsme měli možnost smočit nohy v moři. Ve středu jsme šli na prohlídku muzea skla a prošli jsme se kolem jezera Val Joly.

Čtvrteční dopoledne bylo deštivé, proto jsme vypomáhali na farmě a odpoledne, když už nepršelo, jsme s francouzskými studenty hráli týmové hry v parku v Liessies.

V pátek jsme byli na praxi v Liessies, kde jsme hrabali posekaný porost, stavěli plovací hnízdo pro vodní ptáky a pozorovali ptáky dalekohledem. Sobotní dopoledne jsme strávili opět na farmě, kde jsme krmili ovce a přeháněli je. Odpoledne jsme vyrazili do ZOO v Maubeuge.

Neděle byla volným dnem, a tak jsme se šli podívat po městě Sains du Nord. V druhém týdnu jsme byli od pondělí do středy na praxi v Liessies, kde jsme chytali vážky pomocí sítěk a určovali jejich druhy. Podepsali jsme si každý svou budku a ty jsme poté umisťovali na stromy. Sbírali jsme odpadky a navštívili jsme ekofarmu. 

Ve středu odpoledne jsme se studenty a učiteli zemědělské školy Sains du Nord jeli na bowling. A ve čtvrtek jsme po nákupu v obchodním centru ve městě Lille nasedli na autobus a po sedmnácti hodinách dorazili do Prahy. Ve Francii se nám moc líbilo, praxe byla zábavná a velice přínosná.

Lucie Solčanská, 4.CH

 

Studenti 4.CH na praxi ve Francii