Expedice Anglie 2019

Expedice Anglie 2019
22. 06. 2019
Týdenní expedice odstartovala 17. června ...


Týdenní expedice odstartovala 17. června. Po projetí západní Evropy na nás čekalo první velké dobrodružství - překonání Lamanšského průlivu na trajektu. Potom už se před námi rýsovaly bílé křídové doverské útesy.

Hlavním cílem expedice byl Londýn. Pohostinné rodiny na předměstí Bexleyheath nás na pár dní vzaly pod svá křídla. A pak už to přišlo: objevování míst známých i neznámých, autobusem, metrem i po svých. Procházka hradem Tower, londýnským City, výhledy z London Eye nebo katedrály St. Paul's, Greenwich s nultým poledníkem a ulička, kde "řádil" Harry Potter, panorama s historickými i supermoderními budovami, přecpané metro - to je jen zlomek našich zážitků.

Abychom poznali i anglický venkov, vyjeli jsme na hrad Leeds Castle s úžasnými parky a bludištěm, dřevěným hradem pro nás - hravé děti - a minigolfem (i ten jsme dali).

Cílem druhého výletu bylo centrum anglikánské církve - Canterbury (typické, příjemné anglické město) se svou katedrálou. Cestou zpět jsme zajeli k moři, brouzdali se v chladné slané vodě, hledali živé tvorečky, lastury i pazourky. Británie je přece ostrov! Bohatší i o spoustu zkušeností a postřehů jsme po pěti dnech Spojené království opouštěli s tím, že se někdy zase vrátíme.

 

Expedice Anglie 2019